“Een gasthof dat zijn naam alle eer aandoet met een dienstencentrum als kloppend hart en een warme thuis voor alle toekomstige bewoners.”

Zorgeloos wonen…

Het Orleanshof bestaat uit  35 nieuwbouw assistentiewoningen die ruim en modern ingericht zijn met duurzame en kwaliteitsvolle materialen. Elk appartement bestaat uit een volledig ingerichte open keuken, living, aangepaste badkamer metdsc_0028 inloopdouche, één of twee slaapkamers en een terras. Het zijn moderne appartementen, die vlot meegroeien met de veranderende woonbehoeften van de bewoners. Alles is er afgestemd op minimaal onderhoud en maximale veiligheid en comfort. Zo zijn alle overgangen drempelluw, de deuren breed en de liften ruim. De badkamer met inloopdouche is zodanig uitgerust dat de bewoners zo lang mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen. De erkende assistentiewoningen van het Orleanshof zijn in de eerste plaats dan ook ruime hedendaagse appartementen waaraan specifieke comfortfuncties zijn toegevoegd.

…met aangepaste dienstverlening…

Naast aangepaste huisvesting biedt het Orleanshof de bewoner tevens aangepaste dienstverlening, met crisiszorg en overbruggingszorg als vaste componenten. Crisiszorg is een onmiddellijke en aangepaste interventie in geval van een noodsituatie. Hiertoe is in elke assistentiewoning een oproepsysteem geïnstalleerd. Overbruggingszorg is aangepaste zorg die gedurende een korte periode wordt verleend in afwachting van een definitieve oplossing.img_1844

Daarnaast wordt er een facultatief aanbod van betaalbare dienstverlening georganiseerd, waaronder poetsdienst, maaltijden, gezinshulp, vervoer in zorgsituaties, enz. Maaltijden kunnen dagelijks verkregen worden in het dienstencentrum tegen een vaste prijs of kunnen geleverd worden in de eigen assistentiewoning volgens de voorwaarden van de OCMW-dienstverlening. De activiteiten in het dienstencentrum zijn er op gericht de sociale netwerkvorming tussen de bewoners onderling en de buurtbewoners te bevorderen. Dit alles met respect voor de persoonlijke vrijheid van elke bewoner.

Er is een woonassistent aanwezig die fungeert als permanent aanspreekpunt. De bewoner kan hier steeds terecht voor praktische problemen of administratieve hulp. Bij sociale problemen kan een gesprek met een maatschappelijk werker worden gevraagd. De bewoner van een assistentiewoning in het Orleanshof geniet bovendien van een voorrangsregeling bij opname in het woonzorgcentrum St. Rochus.

…tegen een betaalbare prijs.

De assistentiewoningen worden ingedeeld in drie categoriën A, B en C in functie van hun oppervlakte, aantal slaapkamers en hun ligging aan de daktuin. De dagprijs van een assistentiewoning bestaat uit 2 componenten:

  1. De vergoeding voor het genotsrecht: de wooncomponent (categorie A: 22 euro; categorie B: 24 euro; categorie C: 26 euro).
  2. De vergoeding voor crisiszorg, overbruggingszorg, oproepsysteem en de aanwezigheid van de woonassistent: de dienstencomponent (16 euro).

Aldus betaalt een bewoner die een assistentiewoning van categorie A huurt een dagprijs van 38 euro, respectievelijk 40 euro en 42 euro voor een assistentiewoning van categorie B en C. Uiteraard dient de eigenaar van een assistentiewoning die deze zelf betrekt geen wooncomponent te betalen en geniet hij mits betaling van de vaste dienstencomponent (16 euro per dag) van een aangepaste dienstverlening.

advertentie assistentiewoningen